Заявете своя час

Изберете преглед*:
Удобни за вас*:
Филиал*:
Телефон*:
Емайл:
Описание на (проблема)*:
Код*:
Промени
Внимание! Наш служител ще се свърже с вас за потвърждение.

Анкета

Доволни ли сте от медицинското обслужване в МЦ „Медичек”

Да, обслужването е на високо ниво
Доволен съм
Не съм доволен
Обслужването е на ниско ниво

Резултати

Хомеопатия

ХОМЕОПАТИЯ ЗА ВЪЗРАСТНИ И ДЕЦА


ХОМЕОПАТИЧНО ЛЕЧЕНИЕ – РАЗЛИЧНИЯT ПОДХОД ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ВАШЕТО ЗДРАВE

Подобрете здравословното си състояние с един различен подход – Хомеопатичното лечение.

Запишете си час за индивидуална консултация при д-р Таня Андонова – специалист по хомеопатия и вътрешни болести.

Продължителността на един преглед е около 45 мин.

Цена на първичен преглед – 50лв., вторичен преглед - 30 лв.


Защо все повече хора прибягват до този метод на лечение?

 • Хомеопатичните методи засилват естествените защитни реакции на организма и му помагат да се справи с болестта.
 • Тя лекува не отделния симптом или болест, а целия организъм -

Важен отличителен белег на Хомеопатията спрямо официалната медицина е, че тя е холистичен метод. А това означава, че човешкият организъм се разглежда като една цялостна, взаимосвързана система и диагнозата се поставя спрямо съвкупността от симптоми. И тъй като всеки един организъм е строго индивидуален, важна е неговата реакция към болестотворния агент на емоционално, психическо или физическо равнище.

 • Хомеопатията е напълно безвреден метод на лечение. Не случайно я наричат "нежна медицина". Тя е напълно приложима дори и при бебета, бременни или кърмещи жени.
 • Хомеопатията е метод на лечение, който е абсолютно съвместим, ако това се налага, с всички други методи на лечение.
 • Хомеопатичните лекарства са признати като медикаменти в рамките на Европейският съюз.


Какво се лекува с Хомеопатията?


Хомеопатията лекува не просто отделните симптоми и болести, а болния човек като цяло с всичките му оплаквания - физически и психически.

Благоприятно се повлияват почти всички остри и хронични физически и психически заболявания и травми. В някои случаи само с една единствена минимална доза се постига желаният лечебен ефект.


Много от здравословните проблеми могат да бъдат лекувани само с хомеопатични лекарства. В други случаи, хомеопатичният медикамент се прибавя към традиционното лечиение.


Какви заболявания могат да се лекуват с Хомеопатия?

Хомеопатията може да бъде изключително ефикасна при много широк спектър от заболявания, като:

 
 • Неврологични заболявания: Невралгии, Болки в гърба и кръста, Дископатия, Световъртеж, Главоболие, Мигрена и др.

 • Поведенчески проблеми: Стрес, Страхове, Тревожност и др.

 • Заболявания на кости, мускули и стави: Травми – натъртвания, разстежения, фрактури и изкълчване; Остеопороза, Болка в гърба, Ишиас, Лумбаго и др.

 • Стомашно-чревни заболявания: Синдром на раздразненото дебело черво, Пародонтоза, Гастрит, Колит, Хемороиди, Хепатит, камъни в жлъчния мехур и др.

 • Заболявания на сърдечно-съдовата система: Хипертония, Разширени вени, Хемороиди и др.

 • Заболявания на дихателната система: Синузит, Хрема, Астма, Фарингит, Ангина, Проблеми с т.нар. "трета" сливица, Ларингит, Бронхит и др.

 • Кожни заболявания: Екзема, Себорея, Циреи, Акне, Розацея, Херпес, Брадавици, Косопад и др

 • Заболявания на отделителната и половата система: Пикочни инфекции и Камъни в бъбреците, Предменструален синдром, Нередовна менструация, Болки по време на менструация, Климакс, Възстановяване след раждане- следродилна депресия и проблеми по време на кърмене, Рецидивиращи гинекологични инфекции; Кондиломи, Кисти на яйчниците и др.ХОМЕОПАТИЯТА - КАКВО Е ТОВА?


Хомеопатията е метод на лекарствено лечение, създаден от немския лекар Ханс-Кристиян Самуел Ханеман през 18 век. Принципът при хомеопатията е лекуване на подобното с подобно (Simila similibus currentur). Това разбиране е известно като Закон на подобието ( на пациентите, които имат определени симптоми се дава в малки дози лекарство, което при здрави хора предизвиква симптоми, подобни на тяхното страдание).

Нарастващата популярност на Хомеопатията по света се дължи на нейната ефикасност и липсата й на токсичност. Известна като ''нежната медицина", хомеопатията не вреди и не натоварва организма. При нея не съществува вероятност от натрупване на вредни химикали, лекарствена зависимост или резистентност, увреждане на имунитета, възрастови ограничения и противопоказания. Хомеопатичното лечение може да се прилага от първия до последния ден на живота. Тя стимулира имунната система и по този начин помага на организма сам да се справи със заболяването.

Хомеопатията е лечение на природна основа и често, погрешно се идентифицира с билколечението. Хомеопатичните лекарства се приготвят от различни източници – растения, минерали, химически вещества или елементите от Менделеевата таблица, животински секрети, млека, змийски отрови, алопатични лекарства, от различни лъчи, от слънчева или лунна енергия, от скъпоценни камъни, от дъждовния червей, от цветове, от захар, шоколад, огън и т. н. Лекарството се получава чрез многократни разреждания на енергийната съставка с вода. При тяхното приемане опасността от странични действия на практика не съществува, не са наблюдавани алергични реакции или други токсични ефекти, няма и лекарствена зависимост.

ТЯ ЛЕКУВА НЕ ОТДЕЛНИЯ СИМПТОМ ИЛИ БОЛЕСТ, А ЦЕЛИЯ ОРГАНИЗЪМ.